İçeriğe geç

Kalkınma Ajanslarından Nasıl Destek Alınır

Kalkınma Ajansı kimlere destek veriyor?

Kalkınma ajanslarının temel görevi, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini destekleyerek yerel potansiyeli açığa çıkarmaktır. Türkiye genelinde her biri Seviye 2 bölgelerinde bulunan 26 kalkınma ajansı bulunmaktadır.

Kalkınma ajansına nasıl başvurulur?

Başvurular KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) adlı çevrimiçi bir platform üzerinden kabul edilmektedir. Bu sürecin ayrıntıları Başvuru Kılavuzları ve KAYS Kullanıcı Kılavuzlarında bulunabilir. Rehberli proje desteği için lütfen önce proje fikrinizi ajansımızla paylaşın.

Kalkınma ajansları devlet kurumu mu?

Kalkınma ajansları 5449 sayılı Kanunla kurulmuş olup, bu kanunla düzenlenmeyen alanlarda özel hukuk hükümlerine tabi, kamu tüzel kişiliğine sahip özerk kuruluşlardır. 11. Kalkınma Ajansı Avrupa Birliği’ne (AB) bağlı bir kurum mudur? Kalkınma Ajansı doğrudan AB’ye bağlı bir kurum değildir.

Kalkınma ajansı ne iş yapar?

Kalkınma ajansları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirmek ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla bölgedeki kamu ve sivil toplum kuruluşlarına mali ve teknik destek sağlamaktadır.

Kırsal kalkınma hibeleri kimler yararlanabilir?

Çiftçiler, gerçek kişiler ve tüzel kişiler (ürün unvanları hariç) başvurabilir. Tüzel kişiler olarak, anonim şirketler, limited şirketler ve genel ortaklıklar, kooperatifler ve sendikalar küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir parçası olarak başvurabilir.

Hibe desteğini kim verir?

Devletin bir yan kuruluşu olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), KOBİ’lere çeşitli finansal destekler sağlar. KOSGEB hibe kredileri geri ödenmeyen bir temelde sağlanır. Başka bir deyişle, hibe alan şirketler herhangi bir geri ödeme yapmaz.

Proje teklif çağrısı nedir?

Proje çağrısı, nitelikleri açıkça tanımlanmış potansiyel başvuru sahiplerine, belirli bir finansman programı çerçevesinde, belirli konularda ve belirli koşullar altında proje teklifleri sunmaları için bir davettir. Proje çağrısı, doğrudan finansal desteğin bir biçimidir.

Kalkınma ajanslarını kim denetler?

Kalkınma ajanslarının gelirlerinin büyük bir kısmı kamudan geldiği için ajansların Sayıştay tarafından denetlenmesi gerekmektedir.

Daka ne demek?

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 25.01.2006 tarihli ve 5449 sayılı “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun”a dayanarak, 22.11.

Türkiye’de kaç kalkınma ajansı var?

Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansı kurulduğu günden bu yana cari fiyatlarla değeri 75,5 milyar TL’ye yakın 26 bin projeye finansal destek sağladı ve 126,5 milyar TL’lik yatırım hacmi oluştu. Kalkınma ajansları, bugüne kadar sağladıkları desteklerin yanı sıra bölgesel kalkınmaya yönelik rehberler de hazırlıyor.

Kalkınma ajansı payı nedir?

Kanunun 19 uncu maddesinin (d) bendinde, “bir önceki yılda elde edilen bütçe gelirleri esas alınarak borçlanma ve tahsisat gelir kalemleri hariç olmak üzere cari yıl bütçesinden aktarılacak payın yüzde bir oranında” hesaplanması esas alınmıştır.

Kalkınma Bakanlığı ne iş yapar?

Bu amaç doğrultusunda Kalkınma Bakanlığı ulusal düzeyde politikalar belirler ve bölgesel düzeyde belirlenen politikaları ulusal düzeyle koordine eder. Bu bağlamda Kalkınma Bakanlığı kalkınma ajansları için bir şemsiye görevi görür ve bölgesel kalkınmada Merkez ile yerel aktörleri bir araya getirir.

Kalkınma ajansları hangi illerde var?

Kalkınma AjanslarıKalkınma Ajansı Faaliyet Gösterdiği İllerOrta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)Kayseri, Sivas, YozgatOrta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)Amasya, Çorum, Samsun, TokatSerhat Kalkınma Ajansı (SERKA)Ağrı, Ardahan, Iğdır, KarsTrakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)Edirne , Kırklareli, Tekirdağ22 hat daha

Bölgesel kalkınma projeleri nelerdir?

Doğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (DAP) (2021-2023) Doğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (DOKAP) (2021-2023) Güneydoğu Anadolu Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (GAP) (2021-2023) Konya Ovaları Projesi Bölgesel Kalkınma Programı (KOP) (2021-2023)

Kalkınma ajansı kim kurar?

Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında kurulan Türkiye’nin en genç kalkınma ajansı olan Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın sürdürülebilir kalkınması için öncü çalışmalar yürütüyor.

Kalkınma ajansı payı nedir?

Kanunun 19 uncu maddesinin (d) bendinde, “bir önceki yılda elde edilen bütçe gelirleri esas alınarak borçlanma ve tahsisat gelir kalemleri hariç olmak üzere cari yıl bütçesinden aktarılacak payın yüzde bir oranında” hesaplanması esas alınmıştır.

Kalkınma ajansları hangileri?

Ahiler Kalkınma AjansıAnkara Kalkınma AjansıBatı Karadeniz Kalkınma AjansıBursa Eskişehir Bilecik Kalkınma AjansıDoğu Akdeniz Kalkınma AjansıFırat Kalkınma AjansıGüney Ege Kalkınma AjansıGüney Marmara Kalkınma AjansıDaha fazla öğe…

Kalkınma projesi ne demek?

Kalkınma planı, Türkiye’de 1963 yılından itibaren devlet tarafından hazırlanan ve ekonomi, sağlık, eğitim, ulaşım, sosyal güvenlik, adalet vb. konuları kapsayan bir plandır. Sorunların giderilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan ve kamu sektöründe uygulanacak politikaları belirleyen bir plandır.

Kalkınma ajansları kit mi?

TKDK tarafından uygulanan destek programlarının bütçesi %75’i AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Mali Yardımı’ndan (IPARD) ve %25’i ulusal fonlardan oluşmaktadır. Bu nedenle, kalkınma ajansı ile ARDSI arasında bir bağlantı bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort